Acupuncturist Roosendaal
telefoonnummer acupunctuur Roosendaal 06 - 0000 0000
e-mailadres acupunctuurpraktijk roosendaal info@acupunctuurroosendaal.nl
acupunctuur roosendaal

Informatie over acupunctuur | NVA acupunctuurpraktijk Hermus Roosendaal

Geschiedenis van de acupunctuur

Acupunctuur is een holistische en natuurlijke geneeswijze die haar oorsprong kent in het verre Oosten. Hier werd acupunctuur vroeger gebruikt als effectieve geneeswijze om de klachten en ziekten die de samenleving destijds kende te verhelpen.

De Chinese artsen werden vroeger beloond op basis van hoe goed zij het volk gezond konden houden. Wanneer er dus weinig zieken waren dan verdienden de artsen een fraai inkomen. Dit beloningssysteem was het perfecte middel om de artsen te stimuleren om de beste preventieve behandelmethodes te ontwikkelen en om deze in te zetten. De artsen ontwikkelden destijds, door veel testen en onderzoeken, de basisprincipes van acupunctuur. Acupunctuur werd algemeen beschouwd als de meest effectieve en meest veilige methode voor de behandeling van een zeer groot klachtengebied.

Deze eerste methode van acupunctuur heeft zich over de eeuwen ontwikkeld tot de verfijnde vorm van acupunctuur die wij nu kennen. De principes zijn in essentie hetzelfde gebleven. Echter zijn de naaldjes die gebruikt worden een stuk dunner en veiliger geworden. Waar vroeger naalden van ijzer en goud werden gebruikt, worden hedendaags naalden van een combinatie van specifieke, smetvrije metalen gebruikt.

Ook wetenschappelijk bewijs voor de werking van acupunctuur komt steeds meer beschikbaar. Inmiddels wordt acupunctuur dan ook door de World Health Organization (WHO) erkend als veilige en effectieve geneeswijze voor een groot aantal gezondheidsproblemen en klachten.

Acupunctuur Roosendaal

Wilt u graag een afspraak inplannen bij acupunctuur Roosendaal dan kunt u contact met ons opnemen door op de volgende link te klikken: contactformulier Acupunctuur Roosendaal. We nemen zo spoedig mogelijk, vaak binnen 24 uur, contact met u op.
NAAM is NVA-acupuncturistNVA-geregistreerd
ervaren acupunctuur praktijk roosendaalMeer dan 30 jaar ervaring
Acupunctuur Roosendaal komt voor vergoeding in aanmerkingVergoedingen mogelijk

Heeft u nog vragen?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: contact acupunctuur roosendaal
Acupunctuur Roosendaal is lid van:
acupunctuur nederland
Deel mijn website: